arrow
arrow

Новини Детайли


Metallica пуска своя марка уиски

Събота, 01 Септември 2018

Легендараната хеви метъл банда Metallica пуска своя марка американско уиски под името  Blackened. Уискито е вдъхновено от първата песен "Blackened" в албума на Metallica от 1988 г. "Justice for All".

Уискито е смес от бърбън, ръж и американско уиски от Америка, отлежавало в черни бъчви от бренди под специален музикален фон. По време на отлежаването, песни от албумите на групата, трансформирани като нискочестотни звуци, са звучали от големи субколони.

Смята се, че процесът на звуково отлежаване, наречен "Black Noise", който е в процес на патент, подобрява молекулярното въздействие и благоприятства за по-добър завършен продукт.

В съобщение на групата в Twitter се казва: "Крайната цел на Metallica е да сме свързани с нашите фенове чрез записи, чрез концерти и по все повече допълнителни начини, които да заздравяват връзка. Искаме да покажем на света, а в този случай, именно, на ценителите на уиски, колко сериозно гледаме на това начинание. "

"Ние очевидно не само слагаме етикета на Metallica върху готово посредствено уиски, но работим за това през последните няколко години и наблюдаваме всеки детайл от първата идея до вашия първи вкус с внимателна прецизност. Крайната цел е да се направи уиски, което се вписва в духа на Metallica и се отличава от всички останали. Нямаме търпение да го опитате! ”

Всяка от 5 000-те бутилки Blackened American Whiskey е означена с номер 081, в почит на 1981 година и ще се предлага с придружаващ Spotify или Apple Music плейлист от песни на групата, които са били пускани по време на отлежаването на уискито.

"Blackened" ще бъде на разположение в избрани градове и онлайн магазини в САЩ на цена от 53 долара за бутилка.

Избрано от винен рейтинг