fbpx

Курс Любител-Сомелиер Ниво 1

Курсът е подходящ и за начинаещи любители на виното, които имат желание да обогатят и разширят винената си култура.

След този винен курс, ще получите знания и умения, които ще ви отворят вратата на сомелиерство, като ви научат да гледате на виното така, както гледат на него професионалните сомелиери.

Всяко едно от вина включени в курса, включително пенливи и десертни, е специално подбрано, с цел да бъде възможно най-характерно и типично за най-известните винени региони от който е.

За всеки винен регион се обръща внимание по отношение на: история на винарството; лозарство - климат, почви, сортове грозде, винификация; уникални енологични практики; съчетаване на вино с храна.

Начало на курса: виж календар 

Време на занятията: 4 съботи или 6 вечери

Съдържание на курса: 14 модула, включващи лекция-дегустация

Учебна група: максимум 12 човека 

Форма на занятията: Дегустация.

Брой вина включени в дегустационната част – 48 вина

Място на провеждане на курса: София

ЗА КУРСА

Курса следва световни стандарти във виненото обучение и обхваща вина от 13 държави.

МОДУЛИ НА КУРСА

  • Какво е вино. История на виното. Фактори определящи качеството на виното. Понятия и термини. Грозде-структура, състав, цикъл на живот. Основи на производството на бяло, червено и вино розе. 

  • История и развитие на винарството в региона. Основни сортове грозде. Класификация на вината. Практическа дегустация.

  • История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация

  • История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация

  • История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация

  • История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация

  • Задължения на сомелиера. Техники на сервиране, протокол, подредба на маса. Декантиране. Винени аксесоари.

  •  Основи на дегустиране на вино. Базови понятия при дегустационния анализ. Основни характеристики на вина от популярните сортове. Практическа дегустация

  • История и развитие на винарството в региона. Особености на винопроизводството. Основни сортове грозде. Класификация на вината. Практическа дегустация.

  • История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация

  • История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация.

  • Видове десертни вина. Начин на производство. Класификация. Основни сортове грозде. Практическа дегустация

  • История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация

  • История и развитие на производството на шампански. Основни региони за пенливи вина в света. Шампанско, Кава и Просеко. Практическа дегустация 

ЛЕКТОР

Георги Михов

Сомелиер, винен критик и винен предприемач, Георги Михов е създател на електронната медия Sommelier.BG, един от уважаваните източници на актуална информация за вина и напитки, и класни винени събития.

Учил в Court of Master Sommeliers и Wines and Spirits Educational Trust, работил като сомелиер в световно-известни хотели в Европа, Близкия Изток, Китай и ресторанти с Мишлен звезда, Георги става Сомелиер на България през 2011г. 

Георги е един малкото българи с богат опит като международен винен съдия. Член е на журито на редица международни винени конкурси, сред които Mundus Vini, Decanter, Berliner Wein Trophy, Mondial des Pinots.

От кого най-добре можете се учите за вината от света, ако не от най-добрите сомелиери!​ Запишете се сега!

ЦЕНА НА КУРСА

550 лв.

Записването в курса става през платформата Drinkstore.BG. При запълване на местата, не се приема плащане.

Място в курса се гарантира едва след заплащане на пълната такса

ЗАПИСВАНЕ

реклама
Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за подобряване на неговата ефективност. Продължавайки използването му, Вие се съгласявате с нашата "Политика за бисквитките "
Приемам всички бисквитки