ЛЮБИТЕЛ-СОМЕЛИЕР
Интензивен курс, подходящ за начинаещи винолюбители
Сомелиер е професия, която изисква сериозна професионална подготовка, последвана от години усилен труд, преди човек да може гордо да се нарече сомелиер. Но, както всяко начало, така и професионалният път на сомелиера има начало, обикновено провокирано от любопитство.
Точно това е идеята на този любителски 4 седмичен интензивен курс, с който ще получите знания и умения, които ще ви отворят вратата на сомелиерство, като ви научат да гледате на виното така, както гледат на него професионалните сомелиери.
Изучаваният материал обхваща всички популярни винени региони в света, с акцент върху най-важните сортовете грозде и характерната стилистика на вината произвеждани от тях.
Всяко едно от 55-те вина включени в учебната дегустация, включително пенливи и десертни, е специално подбрано, с цел да бъде възможно най-характерно и типично за региона от който е.
За всеки регион се обръща внимание по отношение на: история на винарството; лозарство - климат, почви, сортове грозде, винификация; уникални енологични практики; забележителни производители и реколти; съчетаване на вино с храна.
Начало на курса: виж календар
Съдържание на курса: 19 модула, включващи лекция-дегустация
Учебна група: максимум 10 човека
Време на занятията: Неделя от 11.00-17.30
Форма на занятията: Лекция-дегустация
Брой вина включени в дегустационната част – 55 вина
МОДУЛИ НА КУРСА
Модул № 1 ВЪВЕДЕНИЕ ВЪВ ВИНОТО
Модул №3 ОСНОВИ НА ДЕГУСТИСТАЦИОННИЯТ АНАЛИЗ НА ВИНО – част 2
Модул № 5 ФРАНЦИЯ – ДОЛИНАТА НА РОНА и ЮЖНА ФРАНЦИЯ
Модул № 7 ИБЕРИЙСКИ ПОЛУОСТРОВ – ИСПАНИЯ и ПОРТУГАЛИЯ
Модул № 9 ГЕРМАНИЯ, АВСТРИЯ
Модул № 11 ИТАЛИЯ – ЧАСТ 1
Модул № 13 ЧИЛИ, АРЖЕНТИНА, САЩ, ЮЖНА АФРИКА
Модул 15 ПРОФЕСИЯ СОМЕЛИЕР
Модул № 17 ФРАНЦИЯ - БУРГУНДИЯ – КОТ ДЬО НЮИ И БОЖОЛЕ
Модул № 19 ФИНАЛЕН ИЗПИТ
Модул № 2 ОСНОВИ НА ДЕГУСТИСТАЦИОНИЯТ АНАЛИЗ НА ВИНО – част 1
Модул № 4 ФРАНЦИЯ - БОРДО
Модул № 6 ЕЛЗАС и ЛОАРА
Модул № 8 НОВА ЗЕЛАНДИЯ И АВСТРАЛИЯ
Модул № 10 ДЕСЕРТНИ ВИНА
Модул № 12 ИТАЛИЯ – ЧАСТ 2
Модул 14 БАЛКАНСКИ ПОЛУОСТРОВ
Модул № 16 ФРАНЦИЯ - БУРГУНДИЯ – КОТ ДЬО БОН
Модул № 18 ПЕНЛИВИ ВИНА
ЛЕКТОР
Георги Михов
Сомелиер и винен критик, Георги Михов е създател на електронната медия Sommelier.BG, един от уважаваните източници на актуална информация за вина и напитки, както и на независимият, професионален винен рейтинг на българските вина.
Георги е работил като сомелиер в елитни хотели в Европа, Близкия Изток, Китай. Учил е в Court of Master Sommeliers и Wines and Spirits Educational Trust, през 2011 година става Сомелиер на България 2011. Правил е вино под своята марка Someno, внасял е вина и е консултирал ресторанти и хотели.
Георги има и богат опит като международен винен съдия. Член е на журито на редица международни винени конкурси, сред които Mundus Vini, Decanter, Berliner Wein Trophy, Mondial des Pinots.
ЦЕНА НА КУРСА
ЗАПИСВАНЕ
За да се запишете за курса, ни пишете на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . Ние ще ви изпратим информация за банкова сметка, по която трябва да преведете пълната такса за курса, която е 460лв
Място в курса се гарантира едва след заплащане на пълната такса